Wat zegt deze wilg jou?

Ik heb een nieuwe cliënt. Als zij binnenkomt in mijn huisje en we starten met een kop koffie, valt haar oog op de wilg die voor het raam staat.

Ze is geraakt door het beeld. Ze ziet gelijk herkenning met de fase waar ze zelf in zit. Ze is weg bij haar oude werkgever en zit in een soort niemandsland.

Wat wordt haar volgende stap, in welke werksoort, wat past nu echt bij haar?

Ik vraag door wat haar raakt in het beeld van de geknotte wilg. Ze heeft het idee dat ze letterlijk al haar takken moest snoeien, bijvoorbeeld door haar baan op te zeggen.

Tot nu toe had ze soms wel een paar takken gesnoeid, maar dat had haar te weinig opgeleverd. Echt rigoureus snoeien en  daarmee ruimte scheppen voor iets nieuws was nodig.

De wilg laat haar zien dat ze op de goede weg is. Ze maakt er een foto van en heeft gelijk zin om te gaan onderzoeken wat er komende maanden gaat groeien.

Het is heel leuk dat ze  elke keer als ze hier komt bij de wilg kan gaan kijken, die zal komende maanden ook steeds meer gaan uitlopen.
Een mooiere start van een zoektocht kun je je toch niet voorstellen!

En wat is nu bijzonder: die zelfde geknotte wilg kan je ook heel iets anders zeggen.

 

Vorig jaar om deze tijd zag een cliënt het volgende: Zij voelde zich (net als de wilg) helemaal tot op het bot teruggesnoeid door een aantal ingrijpende gebeurtenissen.

Ze voelde zich naakt en kwetsbaar. Voor haar was de wilg (h)erkenning van haar situatie nu.

Voor haar was acceptatie van wat er was belangrijk voor ze weer kon gaan groeien. Ook zij groeide met de wilg mee, op haar eigen wijze.

Wat zegt de wilg jou? En wil je bij mij de wilg zien en ervaren wat wandelcoaching inhoudt?  Bel of mail me en we maken een afspraak!