Wanneer kies jij jouw ijkmomenten?

IJkmomenten.

Dit zegt het woordenboek bij IJken:
(van maten en gewichten) onderzoeken of ze aan de gestelde eisen voldoen

Ik doe niet echt aan goede voornemens, maar ik plan wel een paar keer per jaar een moment waarop ik onderzoek of wat ik doe nog steeds voldoet aan mijn van te voren gestelde “eisen”. Mijn ijkmomenten, en ik heb gemerkt dat eiken en mooie plek zijn om daar mee bezig te zijn, hoe leuk!

Eind 2017 liep ik met een aantal wandelcoaches een stilte-wandeling met als thema “2018”
Daarin kwamen bij mij de volgende beelden voorbij, die mij prikkelden en waarmee ik iets wil in 2018.

Concreet heb ik het nog niet, woorden die er voor mij bij horen zijn:
Avontuurlijk, impact hebben, speels, gekaderd, oog voor detail,

Ik vind het leuk als je me laat weten welke woorden er bij jou opkomen bij mijn beelden, die kan ik dan meenemen in mijn onderzoek Dus mail ze me vooral!

Ik ga deze week hier mee verder, al wandelend met een collega wandelcoach, samen concrete plannen maken voor de komende periode.

Zo bezig zijn met de toekomst is zinvol en geeft richting. Ik merk dat het voor mij dan ook belangrijk is om in mijn agenda een moment op te nemen ( in dit geval in mei) om de beelden er weer bij te pakken en te kijken hoe het er voorstaat. Hoe gaat het met het kaderen, met de impact, doe ik de goede dingen of kan ik mijn koers wijzigen? Dit hoeft voor mij niet perse rond de jaarwisseling. Voor de één kan het een goed moment zijn juist in de lente, of bij de start in een nieuwe baan of…

Wanneer is voor jou een mooi moment om te onderzoeken of je de goede dingen goed doet? En wanneer plan jij dan jouw ijkmoment waarbij je met aandacht gaat onderzoeken of je stappen die je hebt gezet passen bij de door jou gestelde “eisen”.

En vind je het fijn om hier samen naar te kijken, al wandelend tussen de Eiken jouw ijkmoment te plannen, bel of mail me en ik ondersteun je bij het vinden van jouw Gouden Pad