Meewaaien met de wind of focus?

Vorige week begon ik aan dit blog, de weilanden vol paardenbloemen. Even maar waren ze geel. Toen zag ik overal pluizenbollen, klaar om hun verhaal te verspreiden.

Nu ik dit blog afmaak zijn ze allemaal al verwaaid en staan de weiden vol met zuring en andere bloemen, de paardenbloem al bijna voor het oog verdwenen.

In mijn logo zit ook een paardenbloem.

Voor mij een symbool  van de natuur, waarin duidelijk zichtbaar is hoe alles met elkaar is verbonden.

De pluisjes van de paardenbloem gaan als ze daar aan toe zijn hun eigen weg, gedragen door de wind. Ze nemen alle informatie die ze in zich hebben verzameld  mee op hun reis. Ze komen ergens neer waar ze met die informatie kunnen uitgroeien tot een nieuwe vorm van zichzelf.

Eén paardenbloem verstrooit op die manier tientallen pluisjes, die elk op een andere plek terecht komen.  De één in vruchtbare grond, de ander misschien in een sloot, en weer een ander eindigt als donsje in een vogelnestje.

Soms kan het goed zijn om, net als de paardenbloem heel veel ideeën los te laten en te kijken welke wel en niet ergens tot bloei komen. Dit vanuit het besef dat jij de kern bent van al die ideeën, ze komen uit jou voort. Dat kan bijvoorbeeld in de fase, waarin je aan het onderzoeken bent welk werk nu echt bij jou past.

Je netwerkt en onderzoekt van alles en merkt aan hoe je je voelt of je op de goede weg bent of niet.

En als je dan hebt ontdekt wat voor jou de juiste voedingsbodem is en je gaat bijvoorbeeld solliciteren op een baan, dan benoem ik hoe belangrijk het is om te focussen, om daar je verhaal te vertellen, je talenten te laten zien waar de grond voor jou vruchtbaar is. Alleen daar kun je wortel schieten en verder tot bloei komen.
Als je in die fase jezelf  als de paardenbloempluisjes door de wind alle kanten op laat waaien ben je niet duidelijk voor een eventuele werkgever en niet duidelijk voor jezelf.

Het is dus niet of… of, maar en…. en; meewaaien en focussen, elk op het juiste moment!

En dan blijft het de kunst om ook als je gefocust bent, open te blijven staan voor die ene onverwachte windvlaag, die je misschien net daar brengt waar je zelf nog niet aan had gedacht…..

In welke fase ben jij? Onderzoekend of gefocust en waar zou in jouw dromen die ene onverwachte windvlaag je brengen?

Bel of mail me als je dit samen met mij wilt gaan onderzoeken!