Lunchwandeling voor vitaliteit

Hoe bevordert u de vitaliteit met slechts een kleine investering?

VAN LUNCHWANDELING NAAR VITALITEITSWANDELING.

Wij trainen een aantal van uw medewerkers zodat zij daarna de vitaliteitswandeling verder kunnen uitrollen in uw organisatie.

Een makkelijke en effectieve manier om medewerkers te ondersteunen bij hun vitaliteit is de lunchwandeling.

Een lunchwandeling heeft een aantal grote voordelen:

  • Mensen nemen echt pauze
  • Mensen bewegen
  • Mensen komen buiten in de frisse lucht

ik voeg iets extra’s toe waardoor de wandeling van lunchwandeling verandert in vitaliteitswandeling:

  • Tijdens de wandeling geef ik kleine opdrachten, adviezen, ik zorg dat mensen echt even helemaal los komen van hun werk en verfrist in hoofd en lijf terugkomen . Niet alleen fysiek fit, maar ook mentaal.

Zo wordt de pauze een moment om nieuwe energie op te doen en daarna verfrist weer aan het werk te beginnen. In  wetenschappelijke studies is  bewezen dat wandelen in de buitenlucht leidt tot minder stress en meer enthousiasme. Deze positieve gevoelens hebben weer  een positief effect op de productiviteit. Als je daarnaast ook je hoofd even helemaal leeg maakt, werkt dat ook door in de creativiteit en energie voor de rest van de werkdag.

Voor u heb ik het volgende aanbod* ontwikkeld:

Wij gaan 5 x wandelen met een aantal medewerkers van uw organisatie die zich aanmelden om als ambassadeur van de vitaliteitswandeling een rol te willen vervullen binnen de organisatie.

In die 5 wandelingen ervaren de medewerkers zelf allereerst wat het effect is van buiten wandelen tijdens een lange werkdag. Daarnaast krijgen zij per wandeling een aantal oefeningen en adviezen mee. Op die manier ervaren ze zelf de meerwaarde van de oefeningen en tips.

Na deze 5 wandelingen gaan zij zelf wandelen met hun collega’s. Door hun eigen ervaringen kunnen zij hun collega’s enthousiasmeren en op een positieve manier begeleiden. Het is een suggestie om de ambassadeurs op verschillende dagen van de week een wandeling te laten begeleiden, zodat elke medewerker in de gelegenheid is om een of meer keer per week mee te lopen.

Na één maand en na twee maanden ga ik met de ambassadeurs nog een keer wandelen, om uit te wisselen wat er goed gaat, waar mogelijk nog iets kan verbeteren en om nog weer nieuwe inspiratie op te doen.

Uiteindelijk wordt op deze manier de lunchwandeling een vitaliteitswandeling waarvan uw medewerkers en uw organisatie vitaler worden.

lees achtergrondinformatie via onderstaande link:

https://www.xperthractueel.nl/arbo/het-voordeel-van-een-lunchwandeling/03-03-2015/

Wilt u meer weten over dit aanbod, neem contact op en ik kom graag langs om te bespreken hoe de vitaliteitswandeling binnen uw organisatie past.

*uiteraard kunnen we ons aanbod aanpassen aan de wensen die u heeft voor uw organisatie.