Deel van het Geheel

Een cliënte wil graag van baan veranderen. Ze heeft haast.
Na een paar afspraken meent ze al een goed beeld te hebben van wat het gaat worden.
Ze wordt eigen baas, zodat ze precies dat kan doen waar ze goed in is en blij van wordt, zonder de “rompslomp” van een organisatie.

In mijn beleving ziet ze slechts een deel van het geheel. Ik geef haar de vergelijking met het maken van een legpuzzel.
Als je de volgende stukjes ziet, waar denk jij dan aan? Neem even de tijd voor je verder leest.
 

Mijn cliënte dacht gelijk: de donkere wolken laat ik achter me,
ik zie veel bomen maar dat is me te massaal en doet me denken aan de rompslomp die ik kwijt wil….
en ik zie één kleine boom die gaat groeien, dat ben ik als ZZP-er.

Als ze zich daar op was gaan focussen, had dat goed kunnen uitpakken. De boom maakt zeker onderdeel uit van de puzzel.
Echter, hij staat niet centraal, hij valt zelfs nauwelijks op:

Als je naar het hele plaatje kijkt, waar valt dan jouw blik op?
Wat verandert er voor je ten opzichte van wat je dacht bij de eerste puzzelstukjes?

Door echt alle puzzelstukjes om te draaien tijdens een aantal coachwandelingen kreeg mijn cliënte het hele beeld duidelijk, niet alleen haar kwaliteiten in haar werk, maar ook haar wensen en kwaliteiten ten aanzien van het ondernemerschap en haar privé-situatie.

Toen de hele puzzel er lag was het voor haar duidelijk dat ze de stroom van de beek wilde volgen. Het ZZP-schap kwam meer uit haar hoofd dan uit haar hart. Het stromende water  nodigde haar uit om de komende tijd eerst te netwerken en te voelen wanneer het stroomde en wanneer niet. Na twee maanden was ze er uit. Ze ging werken in een kleine organisatie met een zelfsturend team. De stroom volgend, niet te massaal en passend bij haar kwaliteiten en privésituatie.

Wil jij onderzoeken welke puzzel nu voor jou belangrijk is en samen de puzzelstukjes omdraaien en de puzzel leggen?

Bel of mail me en we maken een afspraak, op zoek naar antwoorden bij wat jou puzzelt.