Alles in één, wat een boom!

Dit is “mijn beuk” die pal naast mijn huisje in Wichmond staat.

Ik zie de boom in alle stadia en altijd even mooi en indrukwekkend.

Waar valt jouw blik op als je deze foto ziet?

Vandaag viel mij ineens op dat mijn beuk ook lijkt op mijn cliënten en mijn werk.

Ik krijg eerst het hele plaatje te zien van een afstand, zonder nog veel details te zien. Afhankelijk van de cliënt zoomt deze in op dat wat hij/zij wil loslaten of op dat wat juist mag ontwikkelen. Of op die takken die zijn afgezaagd. En dat is goed, dat zegt veel over mijn cliënt.

De beuk laat (zeker  in dit jaargetij) zien dat alles er is in één boom. (alle foto’s zijn op één dag gemaakt)

Ik zie  dat wat oud is (verdorde bladeren en lege beukennootjes)

Ik zie wat nog echt in knop is

Ik zie wat al letterlijk aan het ontplooien is

Ik zie het litteken van dat wat verloren is

In de loop van een traject komen al die verschillende kanten aan bod want ook bij mijn cliënten zijn al deze verschillende facetten in één mens aanwezig. Soms kan coaching helpen om je focus te verleggen, soms kan juist inzoomen ondersteunend werken en soms zoom je juist uit naar het grotere beeld.

Waar heb jij nu jouw focus en is dat ook waar je hem wilt hebben? Als je hier mee wilt spelen kun je de volgende oefening doen:

Als je gaat wandelen, zoek een boom op, bekijk eerst het grote geheel en zoom dan in en ook weer uit. Op welk deel/delen zoom je in? Wat zegt dat jou? En als je dan weer uitzoomt, is dan je eerste blik veranderd?

Wil je graag met mij kijken naar jouw vragen en dan ook “mijn” beuk komen bewonderen?

Bel of mail me en we gaan samen op pad.